25.2.2013

Salamipizza

Pizzapohja (pellillinen)

2 ½ dl vettä
25 g tuorehiivaa tai 2 tl kuivahiivaa
4-5 dl vehnäjauhoja
suolaa
2 rkl öljyä

valmista tomaatti(bolognese)pastakastiketta
salamia
puolitettuja kirsikkatomaatteja
juustoraastetta
mozzarellaa
tuoretta basilikaa

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Sekoita siihen hiiva ja suola. Sekoittele joukkoon vehnäjauhot ja jätä taikina pehmeäksi ja kimmoisaksi. Vaivaa lopuksi öljy taikinaan. Anna kohota. Levitä taikina pellille. Levitä päälle tomaattikastike, juustot, salami ja tomaatit. Paista uunissa 225 kunnes pizza on saanut väriä. Lisää päälle tuoreet basilikan lehdet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti