16.8.2013

Kalapannu Ho Chi Minh

Ohje kirjasta "Parhaat reseptit - Vietnam", Sylvia Winnewisser. En nyt ihan noudattanut ohjetta mutta hyvää tuli.

750g erilaista kalafileetä (käytin pelkkää lohta)
1 limetti
2 valkosipulinkynttä
1/2 lehtisellerin varsi (jätin pois, mutta heitin kesäkurpitsan jämän "tilalle")
3 porkkanaa
200g soijapavun ituja (jätin pois)
5 rkl kasvisöljyä
1 rkl hunajaa
2 rkl riisiviinietikkaa
suolaa
pippuria
2 rkl jauhoja (jätin pois).

Pese kalafileet, taputtele kuivaksi, poista mahdolliset ruodot ja leikkaa fileet kuutioiksi. Purista limestä mehu ja tiputtele kalapalojen päälle.

Kuori ija silppua valkosipuli. Puhdista ja pese lehtiselleri, leikkaa ohuiksi renkaiksi. Kuori ja kuutioi porkkanat. Pese soijapavun idut hyvin ja valuta siivilässä.

Kuumenna 2rkl öljyä wokissa ja kuullota valkosipulia. Lisää joukkoon selleri ja porkkanat, kypsennä 3 minuuttia koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon soijapavun idut ja kuumenna mukana. Lisää joukkoon hunaja ja etikka. Ota kasvikset wokista ja pidä lämpimänä.

Pyyhi wokki puhtaaksi ja kuumenna loppu öljy. Lisää kalapalat, kääntele öljyssä ja paista kuumassa öljyssä rapeiksi. Ota wokista, valuta talouspaperin päällä, tarjoa yhdessä kasvisten kanssa. Tarjoa lisukkeena riisiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti