25.8.2013

Naudanlihaa, pinaattia ja seesaminsiemeniä

Ohje kirstasta "Parhaat reseptit Vietnam"

500g vesipinaattia (laitoin tavallista n. 200g)
500g naudanfileetä (käytin sisäpaistia)
3 valkosipulinkynttä
2 pientä sipulia
4rkl öljyä
2rkl nuoc mamia
2rkl soijakastiketta
2rkl riisiviiiä
1tl perunajauhoja
2rkl perunajauhoja

Puhdista ja pese vesipinaatti, poista kovat kannat. Leikkaa pinaatti suikaleiksi, ryöppää kiehuvassa ja suolatussa vedessä noin 2 minuuttia. Kaada vesi pois ja valuta pinaaatti.

Pese liha, taputtele kuivaksi ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja silppua valkosipuli ja sipulit.

Kuumenna puolet öljystä wokissa ja kuullota puolet valkosipulista ja sipulit. Lisää joukkoon pinaatti ja kypsennä koko ajan sekoittaen. Ota wokista ja pidä lämpimänä.

Kuumenna loppu öljy ja paista lihasuikaleet ja loppu valkosipuli koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon kastikkeet ja riisviini, paista vielä 1 minuutti.

Sekoita perunajauhot vesitilkkaan ja saosta seoksella wokkisekoitus. Sekoita joukkoon pinaatti.

Paahda seesaminsiemenet pannussa ilman rasvaa. Annostele ateria lautasille, ripottele päälle seesaminsiemenet ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti