24.8.2013

Mustaherukkapiirakka ja paahdettu valkosuklaa


Ohje täältä.

POHJA
125 g kylmää voita
4 dl vehnäjauhoja
½ dl fariinisokeria
½ dl sokeria
1 kananmuna
(1-2 rkl kylmää vettä)

TÄYTE
2 dl mustaherukoita
2 dl kermaviiliä
1 kananmuna
0,5 dl (ruokokide)sokeria
2 rkl vaniljasokeria TAI makusokeria

PÄÄLLE
100 g valkosuklaata

Nypi voihin jauhot ja sokerit. Sekoita joukkoon yksi kananmuna. Jos taikina on liian tiukkaa lisää kylmää vettä lusikallinen kerrallaan. Painele takina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita kermaviiliin kananmuna ja sokerit. Lisää marjat ja levitä seos piirakkapohjaan. Paista 200-asteisessa uunissa lähes valmiiksi (15-20 min). Raasta valkosuklaa. Levitä raaste piirakalle ja paista vielä hetki, muutama minuutti, kunnes suklaa on saanut hieman väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti