14.12.2013

Chilihärkä ja nuudelikeitto

Ohje täältä.

3:lle

keittoon
100g riisinuudeleita
100g lehtikaalta
reilusti korianteria

liemeen
1l kanalientä (fondista - itse laitoin ihan kuutioista, soriiiiiii)
2 rkl soijakastiketta
parin sentin pala inkivääriä kuorittuna ja pilkottuna
1 punainen chili
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

ulkofilee
200g ulkofileepala
3 tl soijaa
1/2 tl kanelia
1cm pätkä inkivääriä kuorittuna ja pilkottuna
1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

Sekoita lihan marinadiainekset kulhossa ja pistä fileenpala sekaan marinoitumaan vähintään puoleksi tunniksi. Laita liemiainekset tulelle, kiehauta ja jätä sitten hiljakseen porisemaan kansi päällä.

Valmista noodelit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta lävikössä ja huuhtele kylmällä vedellä kun valmiit.  Lämmitä pinnoitettu pannu tosi kuumaksi ja paista fileen pinnat kiinni joka puolelta. Sen jälkeen käännä lämpö miedommalla ja paista molemmin puolin vielä pari minuuttia, ota sitten leikkuulaudalle vetäytymään.

Kiehauta liemi uudestaan. Lisää pienitty ja ruodittu lehtikaali sekä nuudelit. Annostele kulhoon. Leikkaa filee poikkisyin mahdollisimman ohuiksi siivuiksi ja aseta kullekin syöjälle keiton päälle lihasiivut ja viimeistele reilulla määrällä korianteria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti