6.12.2013

Jäätävän hyvä hirvipata ja kermaperunat

Ohje periaatteessa täältä.





















800g hirvenpaistia
2 rkl rypsiöljyä
5 dl lihalientä
1 tl suolaa
1 tl timjamia
3/4 tl mustapippuria
3 rkl vehnäjauhoja
pieni loraus punaviiniä
1/4 dl tomaattipyreetä
2 kpl laakerinlehteä
100 g pekonia
3 kpl sipulia
2 kpl valkosipulinkynttä
3 kpl porkkanaa

Nosta sulanut paisti huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanvalmistusta.

Kuutioi liha. Ruskista lihapalat öljyssä pannulla muutamassa erässä. Kumoa lihat pataan. Huuhtele pannu vedellä paistokertojen välillä ja kaada liemi talteen. Ripottele lihojen päälle suola, timjami, mustapippuri ja vehnäjauhot.

Kaada pataan lihaliemi, punaviini ja tomaattipyree. Lisää laakerinlehdet. Sekoita tasaiseksi ja kuumenna kiehuvaksi. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia.

Suikaloi pekoni. Kuori pikkusipulit ja hienonna valkosipulinkynnet. Paloittele porkkanat.

Kuumenna pekonia kylmällä pannulla ilman rasvaa, kunnes pekonin rasva irtoaa. Lisää sipulit ja kuullota ne miedolla lämmöllä pekonin rasvassa. Kumoa ainekset pataan. Lisää porkkanat.

Kuumenna kiehuvaksi. Hauduta kannen alla vielä noin tunti lihan mureudesta riippuen. Tarkista hirvipadan maku.


Kermaperunat

8 isoa perunaa kuorittuna ja kuullotettuna
2,5dl kuohukermaa
Aromisuolaa, musta- ja viherpippuria, paprikajauhetta
Murskattua valkosipulia maun mukaan

Kuullota perunat kattilassa öljyssä/voissa ja mausta. Kaada uunivuokaan, lisää kerma, sekoita ja kypsennä uunissa 200 asteessa kunnes perunat ovat kypsiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti