28.12.2013

Jouluinen juustokakku

Ihan hyvä juustokakku. Raskaan ruoan jälkeen tuntui aavistuksen liian makealta, mutta kehuja sai.

Ohje Bella Baie -blogista.

Pohja
200 g piparkakkuja
75 g voita

Murusta piparit pieneksi muruksi ja sulata voi. Yhdistä aineet ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Nosta kylmään täytteen teon ajaksi.

Täyte
5 liivatetta
400 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g omena-kanelimarmeladia
4 dl kermaa
1/2 - 1 dl sokeria (maun mukaan)
1 dl vaaleaa glögiä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto ja omena-kanelimarmeladi. Lisää sokeri kermaan ja vatkaa kuohkeaksi. Kiehauta glögi ja lisää siihen lionneet liivatteet. Sekoita hyvin. Anna glögin hieman jäähtyä ja lisää ohuena nauhana kokoajan sekoittaen tuorejuustoseoksen joukkoon. Yhdistä lopuksi kerma ja tuorejuustoseos kevyesti nostellen. Kaada täyte piparkakkupohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti