17.12.2013

Vietnamilainen Pho-keitto

Ohje Pirkalta.

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 porkkana
300 g naudan sisä- tai paahtopaistia (marinoin valkosipulissa, raastetussa inkiväärissä, soijassa, öljyssä ja kanelissa)
1-2 punaista mietoa chiliä
12 dl vettä
2 tl inkivääritahnaa (laitoin tuoretta)
1 kanelitanko (laitoin ripauksen jauhettua)
1 tähtianis (jätin pois)
1 rkl kalakastiketta
1 lihaliemikuutio
2 tl sokeria
1/2 pkt (à 250 g) vehnänuudeleita
4 (100 g) kevätsipulin vartta
1/2 dl tuoretta korianteria hienonnettuna
1/2 dl tuoretta minttua hienonnettuna

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuori porkkana ja leikkaa vinoviipaleiksi. Leikkaa liha mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja viipaleet vielä pariin osaan. Poista halutessasi chilistä siemenet, jolloin tulisuus vähenee. Leikkaa chili ohuiksi renkaiksi tai puolirenkaiksi.

Ruskista lihat kevyesti öljytilkassa kattilan pohjalla. Lisää sipuli, valkosipuli ja porkkanat. Mittaa päälle vesi. Lisää chili ja muut mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla 5 minuuttia.

Murra nuudelilevyt muutamaan osaan ja lisää keittoon. Keitä 4 minuuttia, eli kunnes nuudelit ja kasvikset ovat kypsiä.

Hienonna kevätsipuli, korianteri ja minttu. Lisää valmiiseen keittoon. Tarjoa pho-keitto heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti