8.11.2014

Kaura-porkkanasämpylät

Ohje täältä.

5 dl vettä
pussi kuivahiivaa
2 tl sokeria tai hunajaa
1 tl suolaa
3 porkkanaa raastettuna
3 dl kaurahiutaleita
n. 7 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja (käytin sämpyläjauhoja ja niitä meni ainakin 9 dl)
1/2 dl rypsiöljyä

Taikina kuivahiivalla:
Kuumenna vesi reilusti kädenlämpöä lämpimämmäksi, mutta ei kiehuvan kuumaksi. (Porkkanaraaste jäähdyttää nestettä.) Lisää suola ja sokeri sekä porkkanaraaste. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää nesteeseen. Lisää suurin osa lopuista jauhoista ja alusta taikinaksi. Lisää jauhoja tarpeen mukaan. Alustamisen loppuvaiheessa lisää öljy.

Anna taikinan kohota puolisen tuntia lämpimässä paikassa, esim. tiskialtaassa kuumassa vedessä, leivinliinalla peitettynä. Kaada taikina hyvin jauhotetulle leivinalustalle. Lisää tässä vaiheessa jauhoja, jos taikina tuntuu liian löysältä. Jaa taikina neljään osaan. Tee jokaisesta osasta tanko, jonka jaat kuuteen osaan. Pyörittele palat sämpylöiksi. Kohota hetki. Paista 225-asteisen uunin keskitasossa 10-13 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti