24.11.2014

Lohirisotto

Ohje täältä.

iso nokare voita
1 punasipuli
1 sipuli
300 g Arborio riisi
2 dl kuiva valkoviini
8 dl kasvis- tai kalaliemi
2 dl kerma
150 g kylmäsavustettu lohi + 100 g loimulohi (käytin n. 300 g kirjolohta

Silppua sipulit. Kuullota sipulit miedolla lämmöllä. Lisää riisi 5 min päästä. Lisää valkoviini parin minuutin päästä. Anna kiehua lähes pois. Lisää liemi pienissä alle desin erissä ja hämmennä tasaisin väliajoin, älä anna riisin kiehua pohjaan (ainakaan kovin tiukasti). Ota pois levyltä kun kaikki liemi on kulunut.

Lisää kerma ja anna hautua jälkilämmöllä, hämmennä koko ajan. Lisää lopuksi paloiteltu ja pannulla kypsennetty lohi ja pippuria, tarkista maku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti