3.11.2014

Broileri-maapähkinäsalaatti vietnamilaisittain

Vallan mainioita, teen toistekin! Ohje Pirkalta.

250 g broilerin jauhelihaa (laitoin 400g)
1 rkl öljyä
1-2 valkosipulinkynttä
1 tl inkivääritahnaa (käytin tuoretta)
1/2-1 tl sambal oelek chilitahnaa (käytin punaista chilitahnaa)
1-2 rkl soijakastiketta, suolaa vähennetty
1 ps (n. 250 g) cosmopolitan-salaattia
1/2 dl suolapähkinöitä
1/2 limetin mehu
1/2 dl makeaa chilikastiketta (jätin pois)

Koristeeksi
1-2 punaista mietoa chilipalkoa

VALMISTUS (alle 30 min)
1. Paista jauheliha rasvassa. Mausta hienonnetulla valkosipulilla ja inkivääri- sekä chilitahnalla. Lisää soijakastike. Paista, kunnes soija on imeytynyt lihaan. Tarkista maku.

2. Irroittele salaatinlehdet toisistaan. Leikkaa lehtiruodit osittain pois, jotta salaatinlehdet, pysyvät tarjoiluvadilla pystyssä "veneinä". (Pienimmät salaatinlehdet voit käyttää revittynä muihin salaatteihin.) Rouhi suolapähkinät karkeaksi.

3. Lusikoi täyte pitkittäin "salaattiveneisiin". Purista täytteen päälle limetinmehua, lorauta hieman makeaa chilikastiketta ja ripottele pinnalle suolapähkinöitä. Koristele viipaloidulla chilillä. Voit syödä salaattiveneet käsin, kun taivutat salaatin reunat täytteen päälle pitkittäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti