23.11.2014

Sushi

Ohjeita antoivat: Sapuskalle, Hannan Soppa ja Maailmamaija.


Sushiriisi (kolmelle)

4 dl sushiriisiä
4 1/2 dl vettä
5 rkl riisietikkaa
2 rkl miriniä
1/2 rkl suolaa
4 rkl sokeria

Huuhtele riisit kylmällä vedellä. Pane riisi ja vesi kattilaan ja anna seistä noin 15 minuuttia. Laita kansi päälle ja laita lämpenemään levylle täydellä teholla. Kuumenna, kunnes riisi alkaa kiehua. Käännä tässä vaiheessa lämpö pienimmilleen ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Käännä lämpö pois ja anna hautua vielä noin 10 minuuttia. Siirrä kypsä riisi isoon kulhoon ja sekoita joukkoon makea etikkaliemi. Japanilaisittain riisi jäähdytetään viuhkalla löyhyttelemällä, minä levitän sen lautasille, jotta lämpöä haihduttava pinta-ala on mahdollisimman suuri, ja vien lautaset parvekkeelle. Varo kuitenkin jäähdyttämästä liikaa, koska silloin riisiä on vaikeampi työstää.

Tamagoyaki

5 munaa
2 rkl sokeria
1 rkl japanilaista soijaa
öljyä paistamiseen

Riko kananmunien rakenne rikki ja lisää sokeri ja soija. Kuumenna öljyä pannulla (ainakin Tokyokanista saa ostaa niitä suorakaiteen mallisia pannuja, mutten itse ole vielä raaskinut), pyyhi ylimääräinen öljy pois talouspaperilla ja vähennä lämpöä. Kaada neljäs-viidesosa seosta pannulle, niin että pannulla on kauttaaltaan ohut kerros seosta. Hyydytä puolivalmiiksi, hieman pehmeäksi ja rullaa varovasti pannun reunalle. Lisää tarpeen mukaan öljyä ja pyyhi. Kaada seuraava osa seosta pannulle ja anna hyytyä. Rullaa ensimmäinen munakas jälkimmäisen sisään ja siirrä paistinpannun reunalle. Jatka kunnes koko taikina on käytetty. Anna jäähtyä ja leikkaa sitten siivuiksi.

Makirullat

Sushiriisiä
Wasabia
Avokadoa
Lohta (graavi, kylmäsavu, tuore...)
Keitettyjä/höyrytettyjä porkkanoita
Kurkkua kuorittuna
...

Nigirit

Sushiriisiä
Wasabia
Lohta (graavi, kylmäsavu, tuore...)
...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti