30.11.2014

Pekonirisotto ja nyhtöleipä

Risotto

iso nokare voita
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
300 g Arborio riisi
2 dl kuiva valkoviini
8 dl kasvis- tai kalaliemi
2 dl kerma
280 g pekonia
Kourallinen kirsikkatomaatteja pilkottuna
Persilja

Silppua sipulit. Kuullota sipulit miedolla lämmöllä. Lisää riisi 5 min päästä. Lisää valkoviini parin minuutin päästä. Anna kiehua lähes pois. Lisää liemi pienissä alle desin erissä ja hämmennä tasaisin väliajoin, älä anna riisin kiehua pohjaan (ainakaan kovin tiukasti). Ruskista pekonit pannulla ja silppua sekaan n. puolessa välissä. Lisää myös tomaatit. Ota pois levyltä kun kaikki liemi on kulunut.

Lisää kerma ja anna hautua jälkilämmöllä, hämmennä koko ajan. Lisää lopuksi mustapippuria ja vähän suolaa jos tarve sekä silputtu persilja.

Nyhtöleipä

Ranskanleipä
Voita
Valkosiplinkynsi
Tuore persilja
Tuore basilika
Juustoraaste

Sekoita kaikki ainekset pehmeään voihin. Viiltele leipä ristiviilloin melkein pohjaan saakka. Levitä täyte väleihin. Kääri leipä folioon ja paista uunissa 200 asteessa n. 10 minuuttia. Ota folio pois ja jatka paistamista kunnes leivän pinta on mukavasti hieman tummunut ja juusto sulanut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti