17.1.2015

Karamellisoitu sipulipiirakka

Ohje Valiolta. Erinomaista!

POHJA
125g voita
2dl vehnäjauhoja
1/2dl kaurahiutaleita
1tl leivinjauhetta
1/2prk (à 200g) Valio Crea® crème fraîchea paahdettu sipuli

TÄYTE
400g sipulia ja punasipulia
2rkl voita
1/2tl sokeria
1/3tl suolaa
ripaus jauhettua valkopippuria
1 1/2prk (à 200g) Valio Crea® crème fraîchea paahdettu sipuli
2dl Valio Emmental punaleima raastetta

Valmista ensin pohjataikina. Nypi huoneenlämpöinen voi ja yhdistetyt kuivat aineet murumaiseksi taikinaksi. Lisää crème fraîche. Sekoita. Painele taikina piirakkavuokaan (Ø 25 - 26 cm). Nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Leikkaa sipulit 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Kuumenna voi isolla paistinpannulla. Lisää sipulit. Jos sipulit eivät kerralla mahdu pannulle ja haluat ne ehjinä piirakan pinnalle, paista ne kahdella pannulla tai kahdessa erässä.

Anna sipuleiden kypsyä kannen alla 10 min. Ripota pinnalle sokeri. Käännä sipulit varoen, jotta renkaat pysyvät kasassa. Jatka kypsentämistä vielä ilman kantta 5 min. Mausta suolalla ja pippurilla. Yhdistä crème fraîche ja juustoraaste. Levitä piirakkapohjalle.
Laita päälle sipulirenkaat. Paista 200 asteessa uunin alaosassa 35 - 40 min tai kunnes kypsä. Tarjoa jäähtyneenä esim. salaatin kanssa.

2 kommenttia:

  1. Tämä on ihan paras ohje ! Tullut tehtyä monta kertaa. Aina yhtä hyvää. Nam. Mieheni sanoin"viimeinen ateriani olisi sun ihana sipulipiirakkas". Ohjeen nappasin kans Valiolta aikanaan. :)

    VastaaPoista
  2. Niin on! Täytyykin tehdä taas ja ehkä kokeilla spelttijauhoilla. :)

    VastaaPoista