11.1.2015

Ruusukalicarbonara

Idea napattu täältä.

300g ruusukaalia
Spagettia
1 pkt pekonia
1 chilipalko
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 dl juustoraastetta
2 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

Pese ja pilko ruusukaalit ja chili valmiiksi (poista kannat kaaleista, jos ovat tukevia). Pilko pekonit pannuun. Kun ne alkavat ruskistua, lisää joukkoon sipulit. Kun ovat mukavasti ruskistuneet, lisää ruusukaalit. Lisää hiukan rasvaa joukkoon, ruusukaalit eivät näin tartu pannun pohjaan. Vähennä lämpötilaa, ja sekoittele, kunnes ruusukaalit ovat pehmeneet mukaviksi.

Sekoita munat ja juustoraaste kastikkeeksi kulhoon.

Laita pastan keitinvesi kiehumaan, suolaa maun mukaan. Kun pasta on kypsä, nappaa talteen reilu desi keitinvettä. Valuta pasta ja lisää se pekonien ja ruusukaalien kaveriksi. Sen jälkeen kaada päälle muna-parmesankastike ja lisää keitinvettä pikkuhiljaa, sekoittele. Anna vetäytyä pienellä lämmöllä hiukan kasaan, sellaiseksi kuin pidät. Mausta mustapippurilla ja suolalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti