18.1.2015

Pika banoffee eli banaani-kinuskitorttu

Paras banoffee tähän asti. Ohje K-Ruoka sivustolta, tosin kinuskin tein kondensoidusta maidosta, jota keittelin kolmisen tuntia.

Pohja
1/2 pkt (à 400 g) Digestivekeksejä
100 g rasvaseoslevitettä (käytin voita)

Täyte
1 tlk (2 dl) vispikermaa
1 ps (220 g) Fazer omar-makeisia
Tai
1tlk kondesoitua maitoa keitettnä kinuskiksi

3 (n. 470 g) banaania
1 rkl sitruunanmehua
1 tlk (2 dl) vispikermaa
1 tlk (200 g) turkkilaista jogurttia

Koristeeksi
Kaakaojauhetta

Hienonna keksit monitoimikoneessa ja lisää sulatettu rasva. Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin. Kiehauta kattilassa kerma ja lisää makeiset. Anna kiehua hiljalleen sekoittaen 10-15 minuuttia. Nosta kattila jäähtymään esimerkiksi kylmävesialtaaseen. Levitä kylmä kinuski vuokaan keksiseoksen päälle.

Viipaloi banaanit. Valuta banaaneille sitruunanmehua. Vaahdota kerma ja lisää jogurtti. Levitä banaanit vuokaan kinuskin päälle ja pinnalle kerma-jogurttiseos. Koristele banoffee kaakaojauheella. Tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti