11.1.2015

Rapeat ohrarieskat

Ohje täältä.

6 kpl

2 dl kylmää vettä
4-4½ dl (täysjyvä) 0hrajauhoja
1 tl (mineraali)suolaa
(juustoraastetta - lisäsin paiston loppupuolella rieskojen päälle)

Sekoita ainekset nopeasti taikinaksi ja taputtele jauhotuin käsin tai kauli välittömästi 2-3 mm:n paksuisiksi rieskoiksi. Annoksesta tulee esim. 6 kpl 12 cm pyöreää rieskaa tai 2 uunipellin kokoista isoa. Pistele ja paista kuumassa leivinuunissa tai 250-300-asteisen sähköuunin keskitasolla n. 10-15 min.

Rieskaan syntyy paras mahdollinen rakenne, kun taikina on mahdollisimman kylmä ja uuni mahdollisimman kuuma, jolloin kylmän ja kuuman äkillinen ero muodostaa vesihöyryä, mikä kohottaa rieskaa ja tekee siitä murean.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti