19.6.2015

Raparperi-mansikkapiirakka

Ohje Valiolta.

200 g voita
1 1/2  dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

TÄYTE
1 l raparperipaloja
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
3 rkl vettä
1 l mansikoita

Mittaa raparperipalat ja sokeri kattilaan. Keitä hiljalleen, kunnes raparperi on hiukan pehmentynyt. Lisää vesitilkkaan sekoitetut perunajauhot. Anna seoksen kiehahtaa. Pane kattila kylmään veteen jäähtymään.

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Levitä taikina jauhoja apuna käyttäen leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle sekä hiukan reunoille. Kaada jäähtynyt raparperiseos sekä halkaistut mansikat pohjalle. Paista 175 asteessa 20 - 30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti