6.6.2015

Speck risotto tuorejuustolla

Niin hyvää! Speckin voi varmaankin korvata esim. pekonilla. Ohje täältä.

Ainekset (4 annosta)

400 g risotto riisiä
300 g speck-kinkkua
1/2 pkt (100 g) Extra Light Philadelphia juusto (5% rasvaa)
1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
1 lihaliemikuutio
n. 1/2 dl vodkaa (jätin pois)
rypsiöljy (tai oliiviöljy)
hakattua tuoretta persiljaa
suolaa & mustapippuria
raastettua parmesaanijuustoa
(Laitoin risottoon myös pilkottuja kirsikkatomaatteja)

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Leikkaa speck-kinkku pieniksi paloiksi. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää veteen lihaliemikuutio. Kuumenna pinnoitetussa kattilassa öljy, lisää sipulit ja valkosipulit kuullottumaan. Kunnes ne ovat pehmeitä, lisää kinkku sekoittaen. Paista muutama minuutti, sitten kaada vodka ja sekoita hyvin kunnes alkoholi on haihtunut.

Mittaa joukkoon riisi. Sekoita ja anna riisien kuullottua pari minuuttia (riisi tulee läpikuultavaksi). Lisää lientä sen verran että riisi peittyy ja sekoita. Lisää kauhallinen (noin 1 dl) kiehuvaa lientä kerrallaan risottoon. Kun neste on imeytynyt, lisää taas kauhallinen lientä, jatka kunnes kaikki neste on käytetty ja riisi on juuri ja juuri kypsää. Aikaa kuluu noin 20 minuuttia. Tarkista maku. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kun risotto on melkein valmis lisää Philadelphiajuusto ja persilja sekoittaen. Ota kattila pois hellalta, peitä kannella ja odota pari minuuttia ennen tarjoilua. Ripottele pinnalle raastettua parmesaanijuustoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti