27.12.2016

Mustikkavalkosuklaakakku

Ohjeessa käytetään säädettävää vuokaa, itse kikkailin kahdella erikokoisella irtopohjavuoalla. Ohje täältä.

POHJA
100 g piparkakkuja
30 g voita

MUSTIKKAMOUSSE
3 kpl liivatelehteä
3 dl vispikermaa
100 g mustikoita
100 g tuorejuustoa
2 rkl tomusokeria
1 rkl sitruunamehua

VALKOSUKLAAMOUSSE
100 g valkosuklaata
2 kpl liivatelehtiä
3 dl vispikermaa
1 rkl sitruunamehua
100 g tuorejuustoa
1 rkl tomusokeria

Murskaa piparkakut ja sekoita sulatettu voi keksimuruun. Painele seos 17 cm kokoiseksi säädetyn reunavuoan sisälle tarjoilulautaselle.

Valmista mustikkatäyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Soseuta mustikat ja sekoita tuorejuusto ja tomusokeri mustikkasoseen joukkoon. Kuumenna sitruunamehu ja liuota liivatteet mehuun. Anna liivateliemen jäähtyä hieman ja lisää se ohuena nauhana koko ajan sekoittaen mustikkaseokseen. Kääntele mustikkaseos kermavaahdon joukkoon. Kaada täyte vuokaan. Pakasta puolen tunnin ajan.

Valmista valkosuklaamousse. Sulata valkosuklaa ja laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna sitruunamehu ja liuota liivatteet mehuun. Vatkaa tuorejuusto ja tomusokeri kulhossa sähkövatkaimella. Lisää liivateliemi ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Lisää valkosuklaa koko ajan vatkaten. Kääntele tuorejuustoseos kermavaahdon joukkoon.

Ota kakku pakastimesta ja irrota reunavuoka. Säädä vuoan koko 22cm kohdalle, kaada valkosuklaamousse vuokaan ja levitä niin, että se peittää mustikkakakun kauttaaltaan. Hyydytä jääkaapissa 4 tuntia tai yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti