27.12.2016

Paistettu graavilohi

Ohje täältä.

10 annosta

600 g lohifileetä
1 rkl merisuolaa
1/2 tl sokeria
1/2 tl mustapippuria
3 rkl viherpippuria
3 rkl roseepippuria

TILLIMAJONEESI
1 kpl keltuaista
2 tl dijoninsinappia
2 tl omenaviinietikkaa
2 dl rypsiöljyä
50 g tuoretta tilliä

Paistettu graavilohi valmistuu näin:

Poista lohifileestä ruodot, ja nosta se matalaan vuokaan. Ripottele pinnalle suola, sokeri ja rouhittu mustapippuri. Peitä vuoka kelmulla. Anna graavautua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Poista lohen pinnalta mausteet. Leikkaa kala pitkittäin neljäksi tangoksi. Poista nahka samalla.

Rouhi viher- ja roseepippurit. Kaada rouheet lautaselle ja kierittele lohitangot kauttaaltaan rouheessa. Paista 1–2 lohitankoa kerralla kuumalla pannulla nopeasti ilman rasvaa. Noin 20 sekuntia per puoli riittää. Palojen kuuluu ruskistua hiukan pinnalta, mutta jäädä sisältä punaiseksi.

Kääri jokainen tanko tiukasti kelmuun. Anna pakettien vetäytyä kylmässä muutama tunti tai yön yli.

Leikkaa tangot ennen tarjoilua sentin paksuisiksi viipaleiksi. Helpointa on leikata paistetut graavilohipalat terävällä veitsellä ennen kelmun poistamista.

Kumoa kulhoon keltuainen, sinappi ja viinietikka. Vatkaa sähkövatkaimella ja lisää samalla öljyä ensin tipoittain, sitten ohuena nauhana valuttaen. Sekoita lopuksi majoneesin joukkoon hienonnettu tilli.

Tarjoa tillimajoneesi paistettujen graavilohipalojen kastik­keena.

• Majoneesin kaikkien raaka-aineiden tulee olla samanlämpöisiä, eli joko huoneenlämpöisiä tai jääkaappikylmiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti