18.12.2016

Raakasuklaata

2 dl kaakaovoi
1 rkl kookosöljy
3 rkl hunaja
1 dl raakakaakaojauhe

Sulata kaakoivoi vesihauteessa, lisää kookosöljy. Kun seos on sulanut lisää kaakaojauhe ja makeuta hunajalla. Sekaan kuivattuja marjoja, pähkinöitä... Kaada seos vuokaan ja anna jähmettyä kylmässä seuraavaan päivään.


Raakasuklaata ja maapähkinävoita

Ohje täältä.

1 dl sokeritonta maapähkinävoita (tai muuta pähkinä- tai mantelivoita)
½ dl neitsytkookosöljyä juoksevana
½ dl hunajaa tai agavesiirappia tai taatelisiirappia
2½ rkl raakakaakaojauhetta
¼ tl vaniljajauhetta
ripaus suolaa
1 dl cashewpähkinöitä
½ dl kuivattuja karpaloita

Sekoita kulhossa pähkinävoi, sula neitsytkookosöljy ja juokseva hunaja. Siivilöi joukkoon raakakaakaojauhe. Lisää vaniljajauhetta ja ripaus suolaa.

Rouhi cashewpähkinät veitsellä. Rouhi myös kuivattuja karpaloita. Sekoita suklaaseokseen.
Ota pitkänmallinen, suorakulmainen leipävuoka ja leikkaa sen pohjalle pala leivinpaperia niin, että paperi peittää pohjan ja reunat mutta ei päätyjä. Näin saat myöhemmin nostettua suklaan helposti vuoasta.

Kaada suklaamassa vuokaan ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Laita jääkaappiin tekeytymään ja kiinteytymään vähintään kolmeksi tunniksi, mieluiten seuraavaan päivään asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti