27.12.2016

Suklainen piparkakkuhalko

Ohje täältä.

Pohja
4 munaa
1 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte
2 dl kuohukermaa
2 prk (a´200 g) Piparkakkurahkaa
1 rkl sokeria

Ganache-kuorrute
1 dl kuohukermaa
150 g tummaa leivontasuklaata
Kaakaojauhetta ja tomusokeria koristeluun

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munavaahdon sekaan vähitellen, koko ajan vatkaten.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle korkeareunaiselle pellille, tasoita pinta ja paista uunissa noin 10 minuuttia. Kumoa kypsä pohja puhtaalle leivinpaperille ja irrota päällä oleva leivinpaperi varovasti.

Valmista täyte. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Lisää Arla Keittiö Piparkakkurahka ja vatkaa kiinteäksi. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle ja rullaa tiiviiksi rullaksi. Kääri torttu tiiviisti leivinpaperin sisään ja nosta jääkaappiin odottamaan.

Tee kuorrute. Laita kulhoon pieniksi paloiksi pilkottu suklaa. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen ja kaada kahdessa erässä suklaan päälle. Sekoita, kunnes seos on tasainen. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi.

Leikkaa tortun molemmista päistä sentin paksuiset viipaleet ja aseta viipaleet tortun päälle koristeeksi. Levitä kuorrute tortun päälle lusikalla. Anna kuorrutteen jähmettyä noin 10 minuuttia ja vedä pintaan lusikalla puunkuorikuviointi. Viimeistele kaakaojauheella ja tomusokerilla.

Tarjoile piparkakkuhalon seurana huurrutettuja karpaloita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti