20.10.2012

Avokadopasta

Pitihän minunkin tätä koko kansan hehkuttamaa pastaa kokeilla. Ihan hyväähän se olikin, ei kuitenkaan mielestäni mitenkään tajunnanräjäyttävää. Tosin odotukset oli kaikesta kouhotuksesta johtuen erittäin korkealla. Ehkä kokeilen uudestaan kun kohu laantuu ja pecorinoa saa taas kaupasta. Ohjeen nappasin hesarista.

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si
1/2 chi­liä (pois­ta sie­me­net)
1 li­met­ti
2 kyp­sää avo­ka­doa
suo­laa
mus­ta­pip­pu­ria
1/2 dl olii­vi­öl­jyä
kou­ral­li­nen ba­si­li­kaa
kou­ral­li­nen leh­ti­per­sil­jaa
30 g (1 dl) raas­tet­tua pe­co­ri­noa (korvasin 2dl parmesaanilla)
30 g (1 dl) raas­tet­tua par­me­saa­nia
400–500 g spa­get­tia (käytin sitruunanmakuista tuorepastaa)

Voit teh­dä kas­tik­keen suo­raan tar­joi­lu­kul­hoon, jos­sa kan­nat pas­tan pöy­tään. Pil­ko val­ko­si­pu­li ja chi­li, lai­ta ne kul­hoon. Pu­ris­ta li­me­tin me­hu mu­kaan. Hal­kai­se avo­ka­dot ja pois­ta niis­tä ki­vet. Kuu­tioi avo­ka­do kuo­res­saan ja kai­ver­ra si­sus ruo­ka­lu­si­kan avul­la kul­hoon. Hie­non­na yr­tit ja raas­ta juus­tot. Li­sää suo­la, pip­pu­ri, olii­viöl­jy, hie­non­ne­tut yr­tit, se­kä pe­co­ri­no- ja par­me­saa­ni­raas­te.

Pis­tä hom­ma se­kai­sin lu­si­kan avul­la, mais­ta. Kas­tik­kees­sa tu­lee ol­la tar­peek­si suo­laa, muu­ten lop­pu­tu­los on mau­ton. Kei­tä spa­get­ti al den­te -kyp­syy­teen hy­vin suo­la­tus­sa ve­des­sä, ota tal­teen va­jaa de­si kei­tin­vet­tä. Va­lu­ta pas­ta lä­vi­kös­sä. Lo­rau­ta osa kei­tin­ve­des­tä kas­tik­keen se­kaan, ja pyö­rit­te­le spa­get­ti kas­tik­keen kimp­puun.

Ps. Joulupukki, jos luet tätä, niin Safkaa -keittokirjaa minulla ei vielä ole...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti