3.10.2012

Lohtunakit

Ohje Varo vaan -blogista.

- noin puoli kiloa nakkeja
- pieni purkki tomaattipyreetä tai reilu roiskaisu isommasta tuubista
- Heinzin ketsuppia
- sinappia
- puolisen litraa kasvislientä
- vähintään 200 g tuorejuustoa; pippuri, ruohosipuli tms.
- noin 3 suolakurkkua
- kourallinen pippuria (viher & rosee)
- mahdollisesti läväys Maizenaa sörsselin tukevoittamiseen

Pilko kaikki pilkottava ensin (nakit sopiviksi siivareiksi ja kurkut näpälöiksi kuutioiksi). Laita vesi kiehumaan kattilaan ja lisää kiehuvaan veteen liemikuutio. Ruskista nakit haluamassasi ravintorasvassa korkeareunaisessa pannussa. Holauta perään kasvisliemi. Lisää pyree, hulppeat roiskaisut ketsuppia ja sinappia. Hämmentele. Kopistele sekaan tuorejuusto ja pippurit. Pippureissa ei kannata säästellä, pehmeät mallit viher ja rosee voi syödä sörsselin mukana ja ne ovat suhteellisen mietoja. Pöristele kasaria noin vartti. Heitä sekaan suolakurkkuset. Tarkkaile tilannetta. Jos näyttää litkulta, suurusta Maizenalla. Kun kaikki kelluu kiiltävän tanakassa symbioosissa voit ryhtyä syömään. Seuralaiseksi sopii niin peruna, kasvis kuin pastakin, riisilläkin on kokeiltu. Pääasia, että nakkikastiketta on tarpeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti