31.10.2012

Kanaa ja kikherneitä

Ohje täältä. Mukavan polttavaa ja maukasta ruokaa koleaan päivään. Mausteita lisäsin oman maun mukaan: ruokokidesiirappia, soijaa, chilisuklaa-mausteseosta. Sekaan heitin myös fetan jämät ja muutaman keltaisen kirsikkatomaatin.

3 rkl öljyä
380g. jyväbroilerin fileepihvi (käytin 300g hunajamarioituja suikaleita)
1 sipuli, pilkottuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 chili silputtuna tai 1-2 tl chilitahnaa (käytin panang-currytahnaa)
2 tl jeeraa
2 tl garam masalaa (jätin pois)
1 tl kurkumaa (jätin pois)
1 purkki tomaattimurskaa (käytin chilimaustettua)
1,5 dl vettä
1 rkl tuoretta minttua tai jos on pakko niin kuivaa sitten (jätin pois)
1 tölkki kikherneitä
1 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna (käytin jauhettua)

Paloittele kukin kananpala n. 3 osaan. Kuumenna öljy wokissa tai korkealaitaisessa paistinpannussa ja ruskista öljyssä kananpalat. Siirrä syrjään. Laita nyt pannulle sipulit, chili ja muut mausteet, ja paista miedolla lämmöllä pari minuuttia. Tässä vaiheessa intiatuoksu valtaa keittiösi. Sekoita mukaan tomaatit, vesi, minttu ja herneet. Sitten kananpalat. Tarkista suola ja anna hautua kannen alla parikymmentä minuuttia. Tsekkaa mausteet. ripottele päälle korianteri ja aseta tarjolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti