30.10.2012

Broileriruukku

Ohje täältä.

Kansitaikina
1/2 prk (125 g) maitorahkaa
125 g voita
2 dl vehnäjauhoja (meni ainakin desi enemmän)

Kastike
300 g broilerinsuikaleita (yrttimarinoituja)
1 rkl voita
1/2 tl currya
1/2 tl paprikajauhetta
2 sipulia hienonnettuna
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
2 dl ruokakermaa (pippurin makuista ruokakaermaa)
1 paprika kuutioituna
1 prk (227/136 g) ananaskuutioita (jätin pois)
1/2 rkl rakuunaa
1 tl suolaa
1 rkl vehnäjauhoja

Sekoita kansitaikinaa varten keskenään pehmeä voi, maitorahka ja jauhot. Laita taikina hetkeksi kylmään. Paista broilerisuikaleet ja mausta currylla ja paprikajauheella. Lisää joukkoon sipulit ja anna hetki paahtua. Lisää sitten ruokakerma ja hauduta hetki. Lisää lopuksi paprika- ja ananaskuutiot, rakuuna, suola ja vehnäjauhot pieneen vesimäärään liuotettuina. Anna kastikkeen kiehua kypsäksi ja jaa se uuninkestäviin annosvuokiin.

Kauli kansitaikina ohueksi ja leikkaa neliöiksi. Nosta taikinapalat kansiksi vuokien päälle. Kypsennä 175 asteessa, kunnes taikina on saanut kauniin värin. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti