1.3.2013

Tomaattikeitto tuoreista tomaateista

Haussa täydellinen mukavan yrttinen, ei liian kermainen tomaattikeitto. Tämä oli ihan hyvää, itsellä pippuria huljahti hivenen liikaa, joten se vähän hämäsi lopputulosta. Ohje täältä.

Keitto maistui mainiosti kana-pekoni leipien kanssa. Valkosipulileipä paahdetaan kevyesti, päälle ohuelti majoneesia, päälle kypsennetty ohut kanapiffi ja pari rapsakkaa pekoniviipaletta. Omnomnom.


(Ohjeen mukaan 3-4 annosta, tuli 2)

2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 keskikokoinen porkkana
1 kg tuoreita tomaatteja
2 tl sokeria
1 rkl tomaattipyreetä
4-5 dl vettä
½ dl kuivaa valkoviiniä
1 hyvälaatuinen kana/kasvisliemikuutio
tuoretta tai kuivattua basilikaa
suolaa
mustapippuria
½ dl kuohukermaa

Kuori ja pilko sipuli, valkosipuli ja porkkana. Leikkaa tomaatit lohkoiksi.  Kuumenna kattilassa oliiviöljy ja lisää sipuli, valkosipuli ja porkkana. Kuullota, kunnes sipuli kuultaa läpi. Lisää tomaatit, vesi, fondi, valkoviini, sokeri, tomaattipyree ja basilika. Kiehauta ja anna porista, kunnes tomaatit ja porkkanapalat ovat täysin pehmeitä. Poista liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella. Kuumenna tarvittaessa uudelleen lähes kiehuvaksi, sekoita joukkoon kerma ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile sellaisenaan tai tuoreen basilikan, krutonkien tai valkosipulileivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti