13.4.2013

Chorizo Risotto

 Ohje täältä.

2 rkl korkealaatuista oliiviöljyä
½ sipuli
1 valkosipulin kynsi
½ rawit - chili (käytin pari kuivattua huhmaroituna)
100 g chorizo - makkaraa
sahramia (jätin pois)
3 dl risottoriisiä
kanalientä (taisi mennä 5-6dl)
makeaa paprikajauhetta (pimiento dulce)
1,5 rkl voita
raastettua pecorino - juustoa

Laita kanaliemi kuumenemaan, koska liemen tulisi risottoon lisätessä olla kuumaa. Kuori sipuli ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuori valkosipuli ja hienonna pieneksi. Leikaa chili mahdollisimman ohuiksi renkaiksi. Leikkaa makkarat pituussuunnassa halki sekä vielä kerran halki ja lopuksi kuutioiksi.

Ota paksupohjainen kattila ja lisää oliiviöljy kuumenemaan. Lisää sipuli, valkosipuli ja chili ja kuulota hetki. Sitten makkara. Kuulota vielä hetki  ja lisää riisi. Kääntele hyvin sekaisin ja lisää sahrami sekä kanalientä, että saadaan keittäminen alkuun.

Lisää nestettä seuraavilla kerroilla vasta sitten, kun olet sekoittanut riisin hyvin. Varo ettei riisi tartu pohjaan, koska neste pidetään aika niukkana eli vain sen verran, kuin riisi tarvitsee kypsyäkseen.

Kun riisi on sitten napakan kypsää ja hiukan löysähköä, ota pois levyltä. Lisää nopeasti voi ja juusto hyvin sekoittaen. Tarjoile välittömästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti