17.4.2013

Kebab sooseineen

Itse tehtyyn kebabiin tarvitset:

800g jauhelihaa (käytin nauta-sikaa)
n. 2rkl aromisuolaa
n. 1,5rkl mustapippurirouhetta

"Vaivaa" jauhelihaa esimerkiksi sähkövatkaimella rapiat 10 minuuttia, lisää mausteet ja vatkaa vielä vähän. Muotoile taikinasta sopivan kokoinen pötkö ja kiedo tiukasti folioon. Pistele alapuolella reikiä, jotta rasva pääsee valumaan pois (uunipellille, jossa pohjalla vettä). Kypsennä uunissa 100 asteessa 3,5h.

Anna jäähtyä, vaihda folio ja anna levätä yön yli jääkaapissa. Kylmästä lihapötköstä saa helpommin vuoltua esim. juustohöylällä ohuita lastuja.

Lisukkeeksi

1) tomaattikastiketta:

Tölkki paseerattua tomaattia
1rkl tomaattipyrettä
Sopiva määrä chilitahnaa/kastiketta
Mausteeksi suolaa, sokeria, cayennea, musta- ja valkopippuria, valkosipulia.

Kiehuttele näitä 20 minuttia keskilämmöllä.

2) valkosipulijugurttia

Maustamatonta jugurttia (tai kermaviiliä)
3 valkosipulin kynttä puristettuna
Aromisuolaa ja mustapippuria

Sekoita aineet ja anna maustua tovi jääkaapissa. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti