1.4.2013

Mustapapu-pekoni-chorizopata

Alkuperäinen ohje täällä. Itse suunnilleen puolitin tuon alkuperäisen ohjeen (paitsi chorizon osalta) ja käytin lihaliemikuution lihafondin sijasta.

200g mustapapuja valmiina tölkistä
1 paketti pekonia
3 kynttä valkosipulia
1 keltasipuli
Noin 100g chorizoa
1 tuore punainen chili
1 tölkki tomaattimurskaa
0,5 tomaattimurskatölkillistä vettä
1 lihaliemikuutio
Mustapippuria, paprikajauhetta, suolaa
Öljyä

Kypsät pavut huuhdellaan. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulinkynnet.  Saksi tai silppua chili. Pilko pekoni ja chorizo suupaloiksi.

Paista pekonit pannulla kypsiksi, siirrä lautaselle odottamaan. Ota iso kattila, lorauta pohjalle öljyä. Kuullota valkosipulia ja sipulia öljyssä, kunnes hieman pehmenevät. Lisää joukkoon chili. Lisää sipuleiden ja chilin joukkoon pekonit ja chorizot. Pyörittele hetki.

Lisää joukkoon mustapavut, tomaattimurska, vesi ja lihaliemikuutio. Sekoita. Mausta keitos mustapippurilla ja paprikajauheella, tarkista suola. Anna pulputella miedolla lämmöllä noin tunnin verran.

Tarjoa vaikka riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti