11.5.2014

Aamiaispizza

Ohje Hella & houkutus -blogista.



kaksi pizzaa

pohja
2 dl kädenlämpöistä vettä
1/4 pkt hiivaa
1/2 tl suolaa
1-2 rkl oliiviöljyä
n. 5 dl vehnäjauhoja

täytteet
pala purjoa ja / tai sipulia
öljyä
1 rkl voita
suolaa
loraus sitruunamehua
1 pkt pekonia
150 g juustoraastetta
1 pkt mozzarellaa
4 kananmunaa
kirsikkatomaatteja
avokado
tuoreita yrttejä
mustapippuria

Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, suola ja öljy. Lisää vehnäjauhoja vähitellen samalla sekoittaen. Vaivaa hyvin. Taikina saa jäädä pehmeäksi, kun kohotat sitä pitkään jääkaapissa. Peitä kelmulla ja liinalla ja anna kohota jääkaapissa yön yli.

Aamulla vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä, kunnes saat kimmoisan taikinapallon. Jaa kahteen osaan ja kauli kahdeksi ohueksi pohjaksi. Nosta uunipelleille leivinpaperin päälle. Pirskottele päälle hieman oliiviöljyä ja suolaa.

Huuhdo ja pilko purjo renkaiksi ja/tai kuori ja pilko sipuli. Paista purjoja / sipulia miedolla lämmöllä paistinpannulla voi-öljyseoksessa, kunnes ne pehmenevät. Mausta suolalla ja lorauksella sitruunamehua. Poista pannulta odottelemaan ja paista seuraavaksi pekonit. Nosta valmiit pekonit talouspaperille.

Levitä juustoraaste pizzapohjille. Asettele päälle pekonit, purjot/sipulit, revitty mozzarella ja varovasti myös kananmunat. Kananmunat voi vaikka rikkoa pieneen kulhoon ja kipata siitä yksi kerrallaan pizzojen päälle. Keltuaisten tulisi jäädä ehjiksi.

Paista 225-asteisessa uunissa kunnes valkuaiset ovat hyytyneet ja pizzan reunat ovat saaneet väriä. Pizzan ollessa uunissa puolita kirsikkatomaatit, viipaloi avokado ja hienonna yrtit. Levitä ennen tarjoilua valmiin pizzan päälle. Ripottele päälle vielä hieman mustapippuria ja nauti!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti