30.5.2014

Tohtori Pippurin nyhtöpossua salaatilla

Dr. Pepper Pulled pork -ohje täältä.

1,3 kg possun lapaa
4 1/2 dl Dr. Pepper juomaa
3 sipulia
1 iso solo valkosipuli
1 chili
5 rkl BBQ-kastiketta
1 rkl soijaa
1/2 tl cayannepippuria
suolaa ja mustaapippuria myllystä

Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen uuniin laittoa. Kuori ja paloittele sipulit neljään osaan. Laita uunuvuuan tai padan pohjalle. Halkaise chili, poista siemenet ja pienennä paloiksi. Tee marinadi. Kaada limu kulhoon ja lisää murskattu valkosipuli sekä kaikki mausteet. Laita liha sipuleiden päälle, lisää suola ja pippuri lihaan sekä kaada marinadi vuokaan. Laita paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan. Paista aluksi 200 asteessa noin ½ tuntia, jotta liha saa väriä. Pienennä lämpötila noin 120 asteeseen, kiertoilmauunissa 100 asteeseen. (en käyttänyt paistomittaria, ei ollut tarpeen)

Liha saa kypsyä hiljalleen uunissa, kunnes mittari näyttää noin  92 astetta, noin 4-5 tuntia. Nosta possu pois uunivuuasta ja ota paistolientä 2 1/2 dl talteen sekä sipulit. Anna possun jäähtyä hieman ja poista näkyvä rasva pinnasta. Laita possu takaisin uunivuokaan ja revi possu pieneksi suikaleeksi haarukoilla. Kaada marinadiliemi ja sipulit joukkoon. Laita vielä uuniin folion alle noin 30 minuutiksi. Tarjoile ja nauti.

Tarjoile liha coleslawn ja raastetun juuston kanssa keräsalaatin tms. lehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti