17.5.2014

Mascarpone-mustikkapiirakka

Ohje täältä.

Piirakkapohja:

4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhoja
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
225 g voita
1 iso kananmuna tai 2 pientä

Sekoita kuivat-aineet keskenään. Nypi kylmä voi jauhoihin ja lisää muna. Sekoita nopeasti.
Laita taikina kelmuun ja kylmään, 30 minuutiksi jääkaappiin tai 10 minuutiksi pakkaseen.
Vuoraa piirakkavuoka kauttaaltaan taikinalla. Laita valmis piirakka odottamaan jääkaappiin, kunnes teet täytteen valmiiksi. Kaada täyte ja sitten uuniin.

Täyte:

250 g mascarpone
400 g rahkaa
3 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
4 dl mustikkaa (pakaste)

Sekoita kaikki aineet, paitsi kohmeiset mustikat, keskenään. Lisää viimeiseksi mustikat ja sekoita vielä nopeasti. Kaada täyte varoen piirakan päälle ja tasoita pinta. Laita uuniin keskitasolle (kiertoilma) 150-asteeseen, noin 50 minuutiksi. Laita uunin alatasolle (tavallinen) 175-asteeseen, noin 50 minuutiksi. Jäähdytä ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti