11.5.2014

Lihavat jalapeno-lihapullat

Nämä olivat erinomaisia pitaleipien välissä, suosittelen! Ohje Hella & houkutus -blogista.

6 isoa lihapullaa

1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
400 g sika-nautajauhelihaa
4 rkl korppujauhoja
1 dl kuohukermaa
1 dl tomaattimurskaa
1/2 dl jalapenoviipaleita
1 dl juustoraastetta
1 kananmuna
suolaa
mustapippuria
kourallinen tuoretta basilikaa

Tomaattikastike

2 dl tomaattimurskaa
1 prk tomaattipyrettä
1 dl valkoviiniä
1 tl suolaa
mustapippuria
1 dl juustoraastetta

Tee ensin tomaattikastike. Laita kastikkeen ainekset kattilaan, sekoita tasaiseksi ja anna kiehua hiljalleen puolisen tuntia.

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne oliiviöljyssä. Sekoita kulhossa jauhelihan joukkoon korppujauhot ja kerma ja painele massa tasaiseksi. Sekoita tomaattimurska pannulla olevien sipulien kanssa.

Pilko jalopenoviipaleet ja lisää ne sekä juustoraaste jauhelihamassaan. Lisää kananmuna ja mausta reilusti suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin. Laita lopuksi vielä tomaattimurska-sipuliseos joukkoon ja sekoita lihapullataikina todella hyvin tiukaksi massaksi. Lisää tarvittaessa korppujauhoja, mikäli massa on kovin löysää.

Muotoile massasta tasaisen kokoisia lihapullia. Voit hieroa käsiin hieman oliiviöljyä, jolloin pullien muotoileminen on helpompaa. Asettele ne uunivuokaan ja kaada tomaattikastike päälle. Ripottele päälle vielä juustoraastetta sekä hienonnettu basilika. Paahda 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti