7.12.2014

Ranskalainen tomaattipiirakka

Ohje täältä.


Pohja:
3 ½ dl speltti- tai täysjyvävehnäjauhoja
125 g kylmää voita
ripaus suolaa
3 rkl kylmää vettä

Täyte:
200g kirsikkatomaatteja
2-3 rkl dijonsinpappia
2 valkosipulinkynttä
150 g ranskankermaa
1 dl kermaa
2 kananmunaa
1 ½ dl raastettua kermajuustoa
1 rkl Heikkilän kasvismaustetta (laitoin yrttisuolaa ja sitruunapippuria)
sokeria
rouhittua suolaa ja mustapippuria
tuoretta timjamia
oliiviöljyä

Nypi jauhot, suola ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkon kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti taikinaksi. Älä vaivaa.

Kääri taikinapallo kelmuun ja sen vetäytyä jääkaapissa puolisen tuntia.

Puolita tomaatit. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita ja yhdistä ranskankerma, kerma, kananmunat, raastettu juusto ja mausteet kulhossa.

Levitä jauhotetuin käsin taikina voideltuun piirakkavuokaan.

Esikypsennä pohjaa 10 minuuttia 200 asteisessa uunissa.

Levitä dijonsinappia esikypsennetyn piirakkapohjan päälle, dijonin perään tasaisesti hienonnettua valkosipulia. Kaada seuraavaksi päälle muna-kermatäyte. Asettele lopuksi halkaistut tomaatit leikkauspinta ylöspäin täytteen päälle. Ripottele pintaan vielä kevyesti sokeria ja rouhaise myllystä suolaa ja pippuria.

Paista piirakkaa uunissa 180 asteessa noin 30 minuuttia.

Pirskota lämpimän tomaattipiirakan päälle oliiviöljyä ja koristele lopuksi tuoreella timjamilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti