29.12.2014

Punajuuri-kvinoasalaatti

Ohje löydetty Optio -lehdestä.

Kastike
1 salottisipuli hienonnettuna
1tl Dijonin sinappia
3rkl valkoviinietikkaa
0,8dl oliiviöljyä

Sekoita kastike.

Salaatti
3 keskikokoista punajuurta kuorittuina ja pieniksi paloiteltuna
1tl valkoviinietikkaa
2tl oliiviöljyä
Suolaa ja mustapippuria myllystä
5dl vettä
2,5dl kvinoaa huuhdeltuna
2,5dl lehtikaalia rangat poistettuna ja ohuiksi viipaloituna
Pieni kourallinen pilkottuja yrttejä
(Fetaa murusteltuna)

Sekoita kulhossa punajuuret, etikka ja öljy. Mausta suolalla. Paahda paloja 200-asteisessa uunissa leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 20 minuuttia. Liikuttele punajuuria välillä.

Kiehauta vesi kattukassa, lisää knivoa kattilaan. Kun vesi alkaa jälleen kiehua, peitä kannella ja vähennä lämpö pienelle. Keitä kvinoa pehmeäksi eli noin 15 minuttia. Valuta ja siirrä tarjoiluastiaan.

Lisää kvinoan päälle lehtikaali ja sitten kastike ja yrtit. Lisää lopuksi punajuuret salaattiin. Mausta vielä suolalla ja pippurilla (ja lisää feta). Tarjoa huoneenlämpöisenä.

1 kommentti:

  1. I’m not that much of a online reader to be honest but your blogs
    really nice, keep it up! I'll go ahead and bookmark your website to come back in the future.

    Cheers

    my page: Organic Vegetable Gardening

    VastaaPoista