18.1.2016

Kanapurilaiset ja sitruunamajoneesi

400 g broilerijauhelihaa
2 viipaletta vaaleaa leipää
1/2 dl vettä
1 muna
tomaattipyrettä
fetaa hienonnettuna
chiliä
suolaa
mustapippuria
roseepippuria

Laita hienonnetut leipäviipaleet veteen turpoamaan, lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Muotoile pihvejä ja paista 200 asteessa kypsäksi. Tarjoile sitruunamajoneesin ja pekonin kanssa hampurilaissämpylöiden välissä.

Sitruunamajoneesi

Ohje täältä.

1 muna
1,5 tl Dijon -sinappia
1 sitruunan hienoksi raastettu k
2-3 tl sitruunamehua
¾ tl sokeria
¼ tl suolaa
1,5 dl rypsiöljyä
1-2 rkl vettä

Sekoita kananmuna, sinappi, sitruunankuori ja -mehu sekä sokeri ja suola sauvasekoittimella kapeassa astiassa. Lisää öljyä ensin tipoittain samalla sekoittaen ja lopuksi pienissä erissä, jotta rakenteesta tulee tasainen. Lisää vettä, kunnes majoneesi on sopivan löysää. Laita hetkeksi jääkaappiin tekeytymään

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti