3.1.2016

Perusbolognese

Ilmaisjakelulehdestä napattu ja ihan perushyvä ohje.

400g jauhelihaa
1 keltasipuli
1 valkosipulinkynsi
1 varsisellerin varsi
1 porkkana
3rkl oliiviöljyä
150g raakamakkaraa (chorizoa tai salsiaccuaa)
2dl punaviiniä
2-3prk säilyketomaattia
suolaa
rouhittua mustapippuria
parmesaania

Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipuli. Viipaloi selleri. Kuori ja raasta porkkana. Kuullota kasvikset öljyssä kattilassa, älä ruskista. Murustele jauheliha mukaan ja sekoita. Poista kuori raakamakkarasta ja puristele se sekaan. Paista kunnes ruskistuu hiukan.

Lisää viini ja keitä pari minuuttia. Lisää kastikkeen joukkoon tomaatit. Peitä kattila kannella ja anna kastikkeen kiehua midolla lämmöllä puolitoista tuntia. Lisää kasvislintä, jos kastike tuntuu kuivalta. Mausta bolognese suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Tarkista maku. Tarjoa bolognese keitetyn pastan ja parmesaanin kerta tai käytä se lasagneen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti