10.1.2016

Latte-suklaajuustokakku

Ohje Kakkuviikarilta.

Pohja:
200 g suklaa-kaurakeksejä (käytin bastogne- ja digestivekeksejä)
70 g voita

Täyte:
5 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta Philadelphia- tuorejuustoa
200 g mascarponea
3 levyä Cloettan Latte-suklaata
0,5 dl sokeria
7 liivatetta

Kiille:
3 dl rasvatonta maitoa
1 dl tummaa, sokeroimatonta kaakaojauhetta
3/4 dl sokeria
3 liivatetta

1. Hienonna keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita se keksimurujen kanssa. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk. 24cm) pohjalle tiiviisti.

2. Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä hetki. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sekaan tuorejuusto, sokeri ja mascarpone. Lisää lopuksi jäähtynyt suklaasula ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna kattilassa tilkka vettä ja lisää siihen liotetut, puristellut liivatteet. Lisää liivateseos massaan varovasti samalla sekoittaen. Kaada massa vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli kelmulla peitettynä.

3.  Laita kiilteen liivatteet likoamaan. Kuumenna kattilassa maito, kaakaojauhe ja sokeri tasaiseksi seokseksi. Lisää liotetut, puristellut liivatteet ja sekoita. Anna jäähtyä haaleaksi ja kaada hyytyneen kakun pinnalle. Hyydytä jääkaapissa 2-3 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti