27.8.2016

Omena-kanelihillo

Ohje täältä.

2 kg kotimaisia luomuomenoita
600 g hillosokeria
1 rkl kanelia

Käytä kotimaisia luomuomenoita. Voit käyttää ne kokonaisina kuorineen ja siemenineen. Pilko omenat. Tarkista ettei sisällä ole matoja. Nosta pilkotut omenat kattilaan. Laita kattila levylle miedolle lämmölle. Anna pöhistä noin 10-15 minuuttia tai kunnes omenat ovat pehmeitä. Lusikoi pehmenneet omenat tukevaan siivilään tai omenoiden soseutukseen tarkoitettuun teräksiseen käsisurvimeen.

Pyöritä survinta ison kulhon päällä. Sose valuu kulhoon, siemenet ja kuoret jäävät survimeen. Saman voi tehdä tukevan siivilän läpi survomalla omenoita lusikan avulla. Kaada omenasose kattilaan ja lisää sokeri sekä mausteet. Keittele miedolla lämmöllä koko ajan sekoitelleen noin 10 minuuttia.
Purkita hillo desinfioituihin purkkeihin. Jäähdytä ja nosta sen jälkeen kylmään. Hillo säilyy avaamattomana ainakin vuoden, jos sen säilyttää pimeässä ja viileässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti