27.8.2016

Punajuuri-kaalipiirakka

Ohje täältä.

Pohja:
4 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita tai margariinia
¼ dl kylmää vettä

Täyte:
1 (200 g) punajuuri
1 (100 g) porkkana
150 g keräkaalta
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
3 ½ dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 tl omenaviinietikkaa
3 munaa
2 rkl timjamisilppua
½ tl suolaa
mustapippuria
120 g smetanaa


Voitele piirakkavuoka (halkaisija 24 cm). Nypi jauhot ja voi sekaisin. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kuori ja raasta punajuuri ja porkkana. Paloittele keräkaali. Silppua sipuli.

Laita pannulle kasvikset, murskattu valkosipulinkynsi, vesi ja liemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kasviksia, kunnes ne ovat hieman pehmentyneet, noin viisi minuuttia.

Kaada kulhoon ja anna jäähtyä kylmässä vesihauteessa jonkin aikaa. Lisää omenaviinietikka, munat, timjamisilppu, suola ja mustapippuri. (Voit lisätä myös smetanan, mikäli et halua sitä sattumiksi täytteen päälle.)

Kaada täyte vuokaan. Lusikoi päälle smetananokareita. Kypsennä 200 asteessa n. 35 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti