20.8.2016

Punaherukkapiirakka kermaviilipäällisellä

Ohje täältä.
n. 26 cm vuokaan

Pohja:
125 g voita tai leivinmargariinia
1 dl tummaa ruokosokeria (tai tavallista)
1 muna
1 dl kaurahiutaleita
1.5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
0.5 dl maitoa

Täyte:
n. 2.5-3 dl punaherukoita
1 prk (á 200g) kermaviiliä
1 rkl vaniljasokeria
0.5 dl tummaa ruokosokeria
1 muna

Ohje:
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Lisää kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa kahdessa erässä. Sekoita vain sen verran, että aineet juuri ja juuri sekoittuvat. Levitä taikina kevyesti voidellut piirakka vuoan pohjalle. Esipaista pohjaa 200 asteessa n. 10-12 minuuttia, kunnes pinta on kiinteytynyt sen verran, että marjat pysyvät sen päälle uppoamatta taikinan sisuksiin.

Tee tällä välin täyte sekoittamalla kermaviili, sokerit ja muna keskenään. Lisää esipaistetun pohjan päälle punaherukat ja levitä päälle kermaviiliseos. Paista piirakkaa 200 asteessa vielä n. 15-20 minuuttia, kunnes päällinen on kiinteytynyt. Anna piirakan jäähtyä. Nautiskele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti