27.8.2016

Omenapiirakka rahkatäytteellä

Oje täältä.

150g voita
1dl sokeria
3½dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

2dl kuohukermaa
1prk maitorahkaa (250 g)
1dl sokeria
1tl vanilliinisokeria
n. 2 omenaa
kanelia ja sokeria

Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Sekoita jauhot keskenään ja lisää ne seokseen. Painele murutaikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita täytettä varten kerman sekaan maitorahka, mausta sokereilla. Kaada täyte raa’an taikinapohjan päälle. Raasta omenat ja ripottele raaste piirakan päälle. Laita lopuksi kanelisokeria päälle. Paista 175-asteisen uunin alaosassa 35-40 minuuttia. Tarjoillaan jäähtyneenä, lisää halutessasi kanelisokeria pintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti