12.11.2017

Kala-äyriäiscurry

Ohje Viini-lehdestä.

1rkl öljyä
1tl juustokuminansiemeniä (jätin pois kun ei kaapissa niitä ollutkaan)
2 valkosipulinkynttä
2rkl hienonnettua inkivääriä
1 rkl currya
1tl kurkumaa
1 soul
1/2 punainen chili
4 tomaattia
4 dl kookosmaitoa
3-4 curryn lehtiä (käytin kaffirlimen lehtiä)
suolaa, pippuria
200g valkoista kalaa (käytin ahventa)
200g katkarapuja
limen mehu
sokeria

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori ja leikkaa inkivääri pieniksi paloiksi. Viipaloi chili ja kuutio tomaatit. Paista juustokuminan siemenet öljyssä paistinpannussa.  Lisää hienonnettu valkosipuli ja inkivääri, curryjauhe ja kurkuma ja paista hetki. Lisää hienonnettu sipuli, chili ja tomaatit ja paista noin 5 minuuttia. Kaada kookosmaito joukkoon ja lisää curryn lehdet, anna hautua hetki ja mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Laita kalat ja katkaravut joukkoon ja lämmitä pari minuuttia. Purista puolikkaan limen mehu päälle.

Tarjoa keitetyn riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti