12.11.2017

Ruusukaali-pekonipasta

Nam! Ohje täältä.

350 g spagettia
600 g tai 2 rasiaa ruusukaalia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 paketti (170 g) pekonia
1/2 sitruunan mehu
1/4 tl chililastuja tai 1 kokonainen kuivattu chili murennettuna
1/2 tl sormisuolaa
1/2 mustapippuria myllystä
2-4 rkl oliiviöljyä

Päälle
raastettua parmesaania

Laita pastavesi kiehumaan. Huuhtele ruusukaalit, poista huonot lehdet, leikkaa kannat pois ja irrota lehdet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi pekoni.

Keitä pasta ohjeen mukaan ja pastan kypsyessä valmista ruusukaali-pekoniseos. Paista pekoneita ja sipuleita isossa pannussa muutama minuutti keskilämmöllä. Lisää ruusukaalinlehdet ja paista vielä noin 5 minuuttia. Mausta sitruunan mehulla, chililastuilla, suolalla ja pippurilla.

Valuta pasta. Yhdistä pasta ja ruusukaaliseos. Valuta joukkoon öljyä, että pasta tuntuu mehevältä. Raasta annoksen päälle vielä parmesaania.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti