20.11.2017

Paahdettu persimonpuuro

Ai että oli hyvää. Ja arkiaamuun nopeaa kun paahdoin ja soseutin persimonit edellisenä iltana. Ohje Kokit ja Potit -blogista.


400–500 g kypsiä persimoneja (3–4 kpl)
2 dl isoja kaurahiutaleita
1/2 dl mantelijauhetta (voi jättää pois)
4–5 dl manteli-, soija tai kauramaitoa
ripaus suolaa
(paahdettuja) mantelilastuja


Kuumenna uuni 200 asteeseen. Lohko persimonit. Poista kannat. Paahda persimonlohkoja noin 15 minuuttia eli kunnes ne ovat saaneet hieman väriä ja ovat selvästi pehmeitä. Voit jättää yhden persimonin halutessasi kypsentämättä ja käyttää sen koristeena. Soseuta persimonit sauvasekoittimella. Voit paahtaa hedelmät edellisenä päivänä.

Mittaa kattilaan kasvimaito, kaurahiutaleet ja mantelijauhe. Keitä matalalla lämmöllä hauduttaen paketin ohjeen mukaan noin 15–20 minuuttia. Lisää tarvittaessa välillä maitoa. Mausta suolalla.

Lisää puuroon persimonpyre. Sekoita ja kuumenna. Annostele puuro lautasille, koristele kuivalla pannulla paahdetuilla mantelilastuilla ja halutessasi persimonlohkoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti