4.11.2017

Karpalo-kinuskimurukakku

Ohje Valiolta.

TAIKINA
2 munaa
1 ½ dl sokeria
¾ dl Valio Eila® voita
2 dl Valio Eila® piimää
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa

MURUSEOS
75  g Valio Eila® voita
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
¾  dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria

TÄYTTEET
200 g pakastekarpaloita
1 rasia (200 g) Valio Viola® kinuski tuorejuustoa

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Lisää joukkoon kevyesti nostellen sulatettu voi, piimä ja keskenään yhdistetyt kuivat aineet. Vältä turhaa sekoittamista. Kaada taikina leivinpaperilla pohjustettuun Ø 23 cm:n irtopohjavuokaan. Esipaista pohjaa 175 asteessa 20 min.

Kakun esipaistuessa valmista muruseos. Mittaa ainekset kulhoon ja nypi tasaiseksi muruksi.
Lisää jäiset karpalot kakkutaikinan pinnalle. Lusikoi tuorejuustoa teelusikalla karpaloiden päälle ulkoreunoilta alkaen. Jätä keskusta ilman tuorejuustoa, jotta kakku kohoaa tasaisesti.
Ripottele lopuksi pinnalle tasaisesti muruseos. Paista vielä 25 - 30 min, kunnes kakku on kypsä.
Tarjoa hieman tai täysin jäähtyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti