12.11.2017

Rapeat sämpylät

Näihin tulee himo! Ohje K-Ruoka.

16 kpl

6dl vettä
1/2pkt (à 50 g) hiivaa
1dl Pirkka ruisjauhoja
1dl Pirkka kaurahiutaleita
2tl suolaa
n. 8dl Pirkka vehnäjauhoja

Liuota hiiva viileään veteen. Sekoita joukkoon ruisjauhot, kaurahiutaleet ja suola. Lisää vehnäjauhot vähän kerrallaan taikinan joukkoon. Sekoita varovasti, älä vaivaa taikinaa. Taikina saa jäädä löysäksi. Peitä kulho ja nosta se jääkaappiin yön yli. Kuumenna aamulla uuni 225-asteiseksi. Nosta taikinaa kauhalla pellille leivinpaperin päälle. Paista sämpylöitä 30-35 minuuttia hieman alatasoa ylempänä. Älä peitä sämpylöitä paistamisen jälkeen, jotta kuori pysyy rapeana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti