31.8.2012

Jyrkin kylmäsavulohipasta

Kyseessä Jyrki Sukulan resepti, en muista mistä olen sen vuosia sitten napannut talteen. Mutta niin hyvää, että tulee tehtyä tasaisin väliajoin.

500g tagliatellea
400g kylmäsavukirjolohta (graavi- tai lämminsavulohi käy myös hyvin)
1 hienonettu sipuli
3dl kuohukermaa
1dl valkoviiniä
(2rkl konjakkia)
mustapippuria
cayennepippuria
vähän persiljaa
tilkka öljyä

Keitä pasta väljässä vedessä kovan kypsäksi. Kaada vesi pois, huuhtele kylmällä vedellä. Lorauta joukkoon tilkka öljyä. Freesaa hienonnettu sipuli kattilassa öljyn kera. Lisää kerma, valkoviini ja konjakki. Lisää kylmäsavulohi suikaleina. Keitä noin 10 minuuttia, lisää pasta ja mausteet. Tarkista maku. Lisää suolaa tarvittaessa.

Tarjoile syvältä lautaselta. Koristele hienonnetulla persiljalla.

*Koska aineksia jäi, tein seuraavana päivänä vastaavan pastan, mutta lisäsin 180g katkarapuja ja vajaat 100g valkosipulituorejuustoa. Nams.

2 kommenttia:

  1. kannattaisko tehdä kastike ensin ja heittää pasta veteen kun 10 min. keitto alkaa?

    VastaaPoista